Wat is oefentherapie?

“Een vervelende pijn in uw nek dat niet weggaat, steeds terugkerende rugklachten of belemmerd door stress of een blessure?”

De oefentherapeut is een specialist op het gebied van houding en beweging. Door advies en begeleiding op maat leert u zo optimaal en efficiënt mogelijk uw lichaam te gebruiken in het dagelijks leven of tijdens de sportactiviteiten. Lichamelijke klachten worden voorkomen of verholpen door verbetering van uw houding en bewegingspatroon. Voor het creëren van het juiste inzicht en lichaamscontrole wordt er zoveel mogelijk op locatie gewerkt.

Vooral kleine, eenvoudige en veel voorkomende bewegingen (zitten, staan, bukken, tillen en lopen) zijn een belangrijk onderdeel binnen uw dagelijkse activiteiten. Zodra deze verrichtingen verbeteren, zijn de klachten vaak al verminderd. Voor het meest effectieve resultaat is het de bedoeling deze verandering vast te houden om het terugkeren van klachten te voorkomen.


Waar heeft u last van?

  • Rugklachten;
  • Nek en schouderklachten;
  • Hoofdpijn;
  • Spanning, stress en/of hyperventilatie;
  • Houdingsafwijkingen (bijv. scoliose);
  • Sportklachten/ blessures.


Wilt u graag klachten voorkomen? Dan bent u hier aan het juiste adres!

Een behandeling duurt ongeveer 45 minuten. De eerste behandeling is inclusief een intake en onderzoek en duurt 60 minuten.

Specialisaties.

Sportoefentherapie.

De sportoefentherapeut is een onderzoeker, begeleider, behandelaar en adviseur op het gebied van sport en beweging. De behandelingen bestaan uit een niveaugericht begeleidingstraject om de sporter optimaal te laten presteren op een gezonde manier. De behandelingen worden zoveel mogelijk uitgevoerd op de locatie/omgeving waar de sport wordt beoefend. De situatie waar klachten zich voordoen is de ideale plek om te werken aan herstel of verbetering.

Bedrijfsoefentherapie.

Lang zitten en veel computerwerk? Daar kan je lichaam behoorlijk vervelend op reageren en er ontstaan regelmatig klachten door. Door optimaal gebruik te maken van de plek waar je werkt, kan dit probleem goed verholpen of zelfs voorkomen worden. Denk hierbij aan je meubilair, je houding en een goede balans tussen zitten en beweging. Belangrijk is dat minder goede gewoontes en onbewuste gebruiken worden omgezet naar een manier dat beter werkt.